Startap ekosistem Srbije

Startap ekosistem Srbija je prva konferencija čiji je fokus na ulozi države u razvoju startup ekosistema, kao i istraživanju alternativnih izvora finansijske podrške startapa.

Ova konferencija okupila je predstavnike državnih institucija, uspešne preduzetnike, predstavnike habova i predstavnike velikih kompanija uz čiju pomoć smo istražili potencijalne načine na koje velike kompanije mogu ulagati u startape, ali i diskutovali o izmenama pravnih regulativa koje mogu podstaći rast srpskog startap ekosistema i stvoriti pozitivnu klimu za razvoj ideja i privlačenje novih investitora.

Kao primeri dobre prakse, na konferenciji su učestvovali predstavnici najrazvijenijih Evropskih startup ekosistema: Nemačke, Finske i Izraela. Oni su diskutovali o pozitivnim pravnim regulativama koje su usvojile njihove zemlje, a koje su podstakle rast i razvoj njihovih startap ekosistema.

Konferencija je bila podeljena u tri celine:

-PANEL DISKUSIJA: “Primeri dobre prakse Evropskih startap ekosistema i pozicioniranost Srpskog startap ekosistema na globalnoj startap sceni iz pravnog i finansijskog aspekta”

-OKRUGLI STOLOVI: Diskusija o problemima i izazovima sa kojima se susreću srpski startapi na polju prava, finansija, administracije i edukacije.

-PANEL DISKUSIJA: “Alternativni modeli finansiranja: Kako velike kompanije mogu ulagati u startape i podstaći razvoj domaće startap scene”

Partneri projekta