Sajam omladinskog preduzetništva

Put mladog preduzetnika

Prvi “Sajam omladinskog preduzetništva – Put mladog preduzetnika” u organizaciji Privrednog foruma mladih, održan je od 13. do 15. decembra u hotelu Zira Beograd, a njegovu realizaciju podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID), Privredna komora Srbije, Ministarstvo privrede, kompanija Asseco SEE i Erste banka.

Sajam je prvi događaj koji je na jedno mesto okupio celokupnu preduzetničku zajednicu Srbije, a posetioci su imali priliku da upoznaju preko 70 uspešnih preduzetnika, koji su bili predstavljeni kroz inovativni koncept puta mladog preduzetnika, od preduzetničke ideje, startapa, pa do uspešnog biznisa.

Pored uspešnih preduzetnika, više od 1.500 mladih koji su posetili Sajam, mogli su da upoznaju i predstavnike institucija, habova i uspešnih kompanija koje podržavaju razvoj preduzetništva, kao i da prisustvuju panel diskusijama na temu “Tehnologija kao podrška konvencionalnim biznisima” i “Kako bi trebalo da izgledaju programi podrške početnicima u poslovanju”, da saznaju sve o aktuelnim programima podrške i da budu deo izrade Studije slučaja.

Svojim obraćanjem na svečanom otvaranju, Nenad Popović, ministar za inovacije i tehološki razvoj; Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Laura Pavlović, USAID Srbija; Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i Daniel Berg, EBRD, izrazili su veliku podršku realizaciji ovakvog događaja i razvoju preduzetništva kod mladih u Srbiji.

Partneri projekta