Sajam omladinskog preduzetništva 2018

Po drugi put na našim prostorima organizuje se Sajam omladinskog preduzetništva na kojem će se 21. novembra, između 11 i 18 časova u Hotelu Zira, predstaviti više od 40 ključnih aktera, koji svojim aktivnostima doprinose razvoju preduzetničkog ambijenta, i to: mlada preduzeća, uspešne preduzetničke kompanije, habovi, institucije i nevladine organizacije.

 

Cilj Sajma je da podstakne preduzetnički duh i preduzetničko razmišljanje kod mladih ljudi, kao i da im pruži sve neophodne informacije za pokretanje sopstvenog biznisa.

 

Svi zainteresovani imaće priliku da se na samom Sajmu upoznaju sa radom uspešnih preduzetničkih poduhvata, da prisustvuju stručno-edukativnim radionicama, prezentacijama programa za početnike u poslovanju, panel diskusijama, kao i da se okušaju u rešavanju studija slučaja koje će im zadati uspešne kompanije i partneri Sajma.

 

Novina u odnosu na prošlogodišnji Sajam biće organizacija poslovnih susreta velikih i malih kompanija – „Startup Business Forum 18 – The future is coming“, 27. novembra u Naučno-tehnološkom parku. Ova aktivnost zamišlјena je u formi godišnjeg biznis foruma sa jedne strane domaćih tehnološko-inovativnih startap preduzeća, sa druge strane uspešnih kompanija koje posluju u Srbiji i regionu, i institucija od javnog značaja zaduženih za razvoj domaće privrede, sa cilјem kreiranja stimulativnijeg domaćeg startap ekosistema i kreiranja bolјih poslovnih konekcija.

 

Ovakav vid poslovnih susreta će biti prvi tog tipa na ovim prostorima, i pomoćiće domaćim tehnološko-inovativnim preduzećima da svoje poslovne poduhvate predstave uspešnim kompanijama, u vidu potencijalnih rešenja za unapređenje njihovih poslovnih procesa. Time bi se kreirala jasna koalicija malih i velikih preduzeća koja posluju na teritoriji Republike Srbije i šire, a samim tim bi se i unapredila međusobna komunikacija i poslovna saradnja, ujedno i stimulisala i nova radna mesta.

 

Sajam omladinskog preduzetništva i Startup Business Forum ’18, realizuju se u okviru projekta „Put mladog preduzetnika” podržanog i finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

 

 

Ne čekajmo prilike, stvorimo ih zajedno!

 

Sajam omladinskog preduzetništva

Hotel Zira, 21. Novembar

-preko 40 kompanija, uspešnih preduzetnika, habova, institucija i nevladinih oganizacija

-radionice, panel diskusije, edukacije, studije slučaja

-podsticanje preduzetničkog duha i inovativnog razmišljanja kod mladih

Startup Business Forum 18

Naučno-tehnološki park, 27. Novembar

-povezivanje kompanija i domaćih tehnološko-inovativnih startapa

-B2B sastanci, Networking

-saradnja sa institucijama i diskusije na temu implementacije inovacija u poslovanje i kreiranja stimulativnijeg startap ekosistema