Treći omladinski kamp Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope „Most budućnostiˮ održan je u periodu od 4. do 11. jula 2019. godine u gradovima Ningbo i Yiwu u Kini, a član sedmočlane delegacije iz Srbije, koju su činili predstavnici iz ekonomskog i omladinskog sektora Srbije, bila je i predsednica Privrednog foruma mladih.

Održavanje omladinskog kampa Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope inicirao je kineski premijer Li Kećang tokom Petog sastanka predsednika država i vlada koji je u formatu „16+1ˮ održan u novembru 2016. godine sa ciljem unapređenja saradnje mladih preduzetnika i njihovih organizacija, kako bi se postavila platforma za učešće omladine u saradnji „16+1ˮ i inicijativi „Pojas i putˮ.

Učesnici su imali priliku da u sklopu kampa pohađaju nekoliko foruma u vezi sa omladinskim preduzetništvom, trgovinom, kao i da posete omladinski centar, biznis inkubator, ali i da predstave dostignuća svojih država u ovim oblastima, kao i kulturu i običaje svoje zemlje.

Prvi deo Kampa obuhvatao je posetu luke Ningbo, koja predstavlja najznačajniji ekonomski adut ovog regiona i koja se nalazi na glavnoj pomorskoj liniji za međunarodne kontejnere u Pacifičkom regionu. Posle integracije luka Ningbo i obližnje Đušan dobijena je treća najzaposlenija luka u Kini u kojoj je tokom 2015. pretovareno preko 20,6 miliona kontejnera. Tako je Ningbo-Đušan ušao u elitni klub od samo pet luka u svetu koje su premašile promet od 20 miliona kontejnera.

Nakon posete trećoj najzauzetijoj luci u svetu, učesnici su imali priliku da posete grad Yiwu, koji je poznat po najvećem tržnom marketu za prodaju sitne robe u svetu pod nazivom China Commodity City. China Comodity City se sastoji od 5 distrikta i prostire se na površini od 4,3 miliona kvadratnih metara, sa 70.000 štandova unutra. Preko 100.000 proizvođača nude 400.000 vrsta proizvoda.

Tokom ove posete, predsednica Privrednog foruma mladih imala je priliku da pred predstavnicima državnog i privrednog sektora Kine i Centralne i Istočne Evrope predstavi dosadašnji rad organizacije na polju omladinskog preduzetništva u Srbiji.